Propunere pentru fluidizarea circulației la Burdea

Un sătmărean a găsit o soluție pentru fluidizarea traficului în intersecția de la Burdea. Acesta adresează o scrisoare deschisă instituțiilor abilitate în acest sens.

Iată scrisoarea semnată de către Ioan Grosu:

“Scrisoare deschisă  către:

– Primarul municipiului Satu Mare Kereskenyi Gabor

– Consiliul local municipal Satu Mare

– Instituția Prefectului Satu Mare

– Biroul Siguranța Circulației pentru mediul urban Satu Mare.

Având în vedere faptul că pe b-dul O.Goga urmează să fie execute lucrări la colectorul de canalizare de pe tronsonul intersecție Burdea – strada Dâmbovița ,lucrări care vor implica modificări ale traseelor de circulație ale autovehiculelor în zonă , îmi permit să supun atenției și analizei dumneavoastră o soluție pentru amenajarea DEFINITIVĂ a sensului giratoriu din intersecția Burdea  intr-un sens giratoriu tip ,,rotor,, ,conform Normativului AND 600-2010, schițat (neprofesional) în desenul alăturat.

Bineînțeles că este necesar ca această sugestie să fie analizată de proiectanți specializați în domeniu , care , în baza măsurătorilor din teren , să decidă dacă soluția propusă este aplicabilă în funcție de suprafața disponibilă în intersecție și în funcție de benzile de circulație propuse . Dacă concluzia proiectanților este favorabilă, amenajarea intersecției conform acestei propuneri ar trebui să rămână DEFINITIVĂ, deoarece  această variantă va asigură intrarea în intersecție dinspre b-dul O.Goga pe TREI benzi de circulație față de două câte sunt în prezent sau tot față de două benzi  cât prevede și proiectul de lărgire a b-dului O.Goga. De asemenea , prin aplicarea și permanentizarea acestei soluții , ați putea implementa și pe acest tronson  programul primăriei de amenajare a pistelor pentru bicicliști.

Această propunere implică următoarele modificări ale traseelor de circulație din zonă:

1.Introducerea de sensuri unice pe următoarele străzi

– B-dul O.Goga  de la semafor Carfour spre intersecția Burdea cu sens unic către intersecția Burdea

– Str. C.A.Rosetti de la sens giratoriu Cloșca spre magazin Carefour peste calea ferată cu sens unic către magazinul Carefour

2. La intersecția străzilor laterale cu  b-dul O.Goga și strada C.A.Rosetti să fie amplasat semnul de circulație :

A. Obligatoriu la dreapta – pentru străzile care intră de pe partea dreaptă a sensului unic

B. Obligatoriu la stânga  – pentru străzile care intră  de pe partea stângă a sensului unic.

În această variantă  , pe b-dul O.Goga  se vor putea prelua pe 2 benzi  autovehiculele care vin dinspre Carpați 2 și Micro 17  spre direcția Baia  Mare peste podul Decebal și pe o bandă cele care merg înainte spre Oradea și la stânga pe b-dul Cloșca. Coborârea de pe podul Decebal va avea  două benzi pentru sensul înainte spre b-dul Cloșca și o bandă pentru sensul la dreapta pe Drumul Careiului . Intrarea în intersecție de pe Drumul Careiului se va face pe două benzi pentru urcare pe podul Decebal , pe direcția Baia Mare , și pe o bandă se va intra la dreapta pe b-dul Cloșca . Intrarea în intersecție de pe b-dul Cloșca se va realiza pe doua benzi , cea din dreapta pentru înainte pe podul Decebal , iar a doua (din stânga) pentru înainte pe podul Decebal și la stânga pe Drumul Careiului.

Am speranța că propunerea din  scrisoarea mea va fi analizată cu toată atenția și cu celeritate.

Cu stimă,

Grosu Ioan”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.