Ministrul Gabriel Leș: “România Întregită a fost clădită prin eroicul sacrificiu al ostașilor ei”

“Acum 100 de ani, sătmărenii ieșeau pe străzile orașului pentru a întâmpina ostașii români”, a declarat în discursul său de astăzi, 19 aprilie, ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș.

Oficialul guvernamental a subliniat importanța acestei zile pentru locuitorii Sătmarului.

“Am fost foarte emoționat astăzi, pentru că acum 100 de ani, sătmărenii ieșeau pe străzile orașului pentru a întâmpina ostașii români. „Era sâmbăta patimilor şi noi eram în aşteptarea învierii, dar nu numai a răscumpărătorului Dl. nostru Isus Christos, ci şi a învierii neamului nostru românesc” – avea să spună Augustin Ferenţiu, primul primar român al Sătmarului.

România Întregită a fost clădită prin eroicul sacrificiu al ostașilor ei, iar prin manifestări de ținuta celei de astăzi, de la Satu Mare, arătăm respect și recunoștință celor căzuți în numele idealului de unitate a poporului român, eroi pe care Patria nu îi poate uita niciodată.

Transmit un mesaj de prețuire tuturor veteranilor de război, supravieţuitori ai ultimei conflagraţii mondiale ori luptători ai teatrelor de operaţii, şi exprim înalta apreciere pentru militarii în rezervă şi în retragere, pentru toţi cei care au servit şi servesc cu credinţă şi onoare Patria şi Poporul român.

Mulțumiri sătmărenilor care au ales să participe alături de noi la ceremonii”a declarat ministrul Gabriel Leș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.