E pericol când vine puhoiul ! Puncte critice pe râurile din județ

SAMSUNG CSC

Joi, 18 aprilie, prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a convocat şedinţa extraordinară Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Satu Mare, având pe ordinea de zi adoptarea Hotătârii privind aprobarea Listei cu punctele critice pe cursurile de apă din județul Satu Mare.

În acest moment, pe cursurile de apă din judeţul nostru sunt identificate cinci puncte critice, pe râurile Tur, Talna şi Crasna şi pe pârâurile Talna Mică şi Batarci.

Acestea constă în principal în eroziuni ale malurilor, grad ridicat de colmatare a albiei (pe râul Crasna) respectiv afectarea sistemului de subtraversare a digului râului Tur în dreptul localităţii Adrian. Pentru toate aceste puncte deficitare din punct de vedere a siguranţei sunt întocmite note de fundamentare şi sunt identificate lucrările hidrotehnice care trebuie executate.

În calitate de preşedinte al CJSU, prefectul a dispus transmiterea prin secretariatul tehnic a listei către Administraţia Naţională “Apele Române” în vederea cuprinderii lucrărilor ca prioritare în lista de investiţii pentru anul acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.