Ansambluri rezidențiale noi în Satu Mare

Piața imobiliară din Satu Mare încă nu și-a revenit complet după criza financiară din anii 2008-2009. Potrivit unei analize, prețurile din sectorul imobiliar sunt încă cu aproximativ 10% mai mici față de valorile înregistrate înaintea crizei financiare. După ce pe parcursul anului 2018 prețurile au oscilat, pe alocuri chiar înregistrând mici scăderi, în prima parte a anului 2019 prețurile au înregistrat mici oscilații.

Construcții noi

Conform datelor Institutului Național de Statistică, la nivel național, în luna februarie s-au eliberat 2.853 autorizații de construire clădiri rezidențiale. Numărul este cu peste 40% mai mare față de prima lună a anului. În Nord-Vest, în luna ianuarie au fost eliberate 313 autorizații, în timp ce în luna februarie numărul a crescut până la 407. De remarcat este faptul că numărul este în creștere și față de aceiași perioadă a anului 2018.

Chiar dacă suma pentru care se vinde o locuință nu se compară cu prețurile din orașe precum Cluj-Napoca, București sau Timișoara, în Satu Mare s-au efectuat multiple investiții în locuințe noi. Ansamblurile rezidențiale noi, precum cele din Păulești sau cartierul Marcus, oferă un confort sporit locatarilor.

Ansamblul rezidențial din Păulești, aflat în imediata apropiere de Satu Mare, conține apartamente cu 3 camere, penthouse, case individuale sau case de tip duplex. La realizarea blocurilor, constructorul a apelat la structură combinată din cadre din beton armat, cu cărămidă portantă și planșeu, dala având deschideri mari, limitând astfel numărul de grinzi inestetice interioare și oferind o înălțime mare pe nivel.

Anunțuri imobiliare Satu Mare

Pe platforma online de imobiliare Flatfy.ro puteți găsi cele mai noi anunțuri de vânzare/cumpărare, dar și ofertele de chirii. Prețurile și ofertele sunt variate, astfel că puteți opta pentru o garsonieră la un preț de circa 15.000 de euro sau un apartament cu 2 camere pentru care prețurile de pornire sunt 20.000 euro. Dacă doriți o locuință mai mare puteți consulta anunțurile cu apartamente cu 3-4 camere sau casele spațioase. În funcție de zona în care acestea sunt plasate, de suprafață și dotări, prețul pentru o astfel de locuință pornește de la 30.000 euro.

Apartamente noi vs. apartamente vechi

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, numărul de locuințe din Satu Mare se află în continuă creștere în ultimii 10 ani.

Apartamentele din Satu Mare sunt împărțite în două mari categorii: locuințe aflate în blocurile vechi și ansamblurile rezidențiale noi. Potrivit unui studiu realizat de Flatfy.ro, în prima parte a anului 2019, reiese că prețul/mp pentru imobiliarele vechi este mai mare decât cel de la locuințele noi.

Dacă ești în căutarea unui imobil ieftin și nu știi unde să îl găsești, studiază anunțurile imobiliare de pe Flatfy.ro. Acesta este disponibil atât în România, cât și în alte țări, cum ar fi în Ungaria, Moldova, Bulgaria, sau Emiratele Arabe Unite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.