Un secol de la moartea eroului col. Constantin Paulian (Fotogalerie)

Colonelul Constantin Paulian (1874-1919) a fost comandantul Regimentului 72 Infanterie, decorat cu numeroase medalii ce și-a pierdut viața în urmă cu 100 de ani.

Ceremonia oficială de astăzi, 17 aprilie în memoria eroului s-a desfășurat în prezența prefectului Darius Filip ai reprezentanților autorităților județene și locale dar și unui numeros auditoriu.

Din programul evenimentului au făcut parte ceremonialul religios de sfințire a monumentului, a drapelului, parastasul în memoria eroului col. Constantin Păulian, ridicarea drapelului pe catarg, alocuțiunile despre faptele istorice ce au avut loc în urmă cu 100 de ani, dar și ce a presupus proiectul de reabilitare, repredarea monumentului din custodia muzeului în cea a primăriei, depuneri de coroane și ceremonialul militar care a inclus și tragerea a trei salve cu muniție de manevră de către un pluton de militari.

Monumentul din Păulian a fost reabilitat cu sprijinul Guvernului României în cadrul programului „Reabilitarea mormintelor și a operelor comemorative de război din judeţul Satu Mare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.