Suită de manifestări dedicată centenarului eliberării Sătmarului (Foto)

Un eveniment dedicat centenarului eliberării județului Satu Mare a avut loc astăzi, 17 aprilie, pe platoul din fața Muzeului Județean Satu Mare. Acțiunea face parte dintr-o suita de manifestări organizate cu acest prilej.

Începând cu 16 aprilie, la Hodod, și terminând în ziua de 19 Aprilie, la Satu Mare, Asociația Civică Tempora, Asociația Cultul Eroilor „Regina Maria”, Asociația Uniți pentru Satu Mare, cu sprijinul şi concursul nemijlocit al instituțiilor sătmărene organizeaza o suită de manifestări dedicate împlinirii a 100 de ani de la eliberarea județului Satu Mare.

Evenimentul este programat să înceapă pe Podul Decebal, unde sunt așteptați toți sătmărenii pentru a întâmpina trupele române, într-un gest simbolic, cu flori.

De acolo, toți cei prezenți se vor îndrepta spre Piața Libertății la Statuia Eroului Necunoscut, unde se va derula un program dedicat acestei zile.

Asociația Civică Tempora intenționează să propună autorităților locale să emită o hotărâre de Consiliu Local prin care o stradă sau o piață din municipiu să primească denumirea de 19 Aprilie 1919 (așa cum avem 1 Decembrie 1918).

„De asemenea, această zi să fie declarată una de importanță pentru municipiul nostru și să oblige autoritățile locale ca pe viitor să organizeze manifestări dedicate acesteia”, spun reprezentanții Asociației Tempora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.