Marșul cărților și toboșari, pe străzile Sătmarului (Foto)

Azi, 17 aprilie a fost multă voie bună pe străzile din centrul municipiului Satu Mare. Peste 1000 de elevi (și nu nai) au participat la cea de-a II-a ediție a „Marșului cărților”.

Startul marșului s-a dat de la Turnul pompierilor și a avut următorul traseu: Turnul pompierilor – Piața Păcii – Strada Ștefan cel Mare – Piața Libertății (Corso) – Pasajul pietonal Corneliu Coposu – Platoul din fața Consiliului Județean Satu Mare.

„Luați cu voi cartea preferată și buna-dispoziție. De restul, ne ocupăm noi!” a fost mesajul organizatorilor și al partenerilor care au pregătit momente de lectură publică, parada majoretelor, demonstrație de dans și flashmob.

La fel ca toate campaniile de advocacy, și „Marșul cărților” s-a născut pornind de la o problemă identificată la nivelul comunității locale și județene, și anume aceea că Biblioteca Județeană Satu Mare nu are un sediu propriu.

Această realitate le îngrădește bibliotecarilor sătmăreni dorința de a dezvolta colecții de documente într-un mod armonios, de a crește calitatea serviciilor oferite publicului și de a gândi strategii care să permită crearea unor servicii noi, toate în folosul unicului lor stăpân, comunitatea. De aceea, sătmărenii sunt invitați și în acest an să se alăture inițiativei bibliotecarilor și să transmită mesajul că biblioteca este o instituție dinamică și că Satu Mare merită un sediu nou de bibliotecă, demn de secolul XXI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.