70 de copii din 32 de școli s-au reunit sub magia cărților (Foto)

Magia cartilor” s-a intitulat concursul organizat de Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva. Competiția a avut doua sectiuni: limba romana si matematica, la care au participat 70 de copii, din 32 de unitati de invatamant din judet.

Activitatea face parte din Proiectul ,,Reusim impreuna”.

Proiectul se doreste a fi un sprijin in procesul de recuperare si integrare a copiilor cu cerinte educative speciale, prin organizarea unor concursuri pe diferite teme,(programa adaptata),care sa le puna acestora in valoare abilitatile si sa-i promoveze in comunitatea scolara si locala.

,,Se vorbeşte din ce în ce mai mult de scăderea motivaţiei şcolare,de lipsa unui scop a învăţării. Nu este suficient ca scopul unei activitati sa fie clar, corect si riguros formulat pentru ca sa se desfasoare normal si mai ales eficient. Trebuie sa faca apel si la o serie de factori cu rol de stimulare si activare, de sensibilizare selectiva si imbold. In acest scop sunt organizate aceste concursuri din PROIECTUL ,,Reusim Impreuna”, initiat de noi, la inceputul anului scolar.

Aceste concursuri, urmăresc tocmai stimularea potenţialului şcolarilor cu CES din învăţământul de masa. Dobandirea unor diplome castigate ,cu care s-ar putea mandri atat colegilor cat si parintilor, ar creste semnificativ incurajarea participarii la aceste concursuri si implicit ar duce la cresterea motivatiei de a invata. A dori sa invete, presupune de asemenea si prezenta la scoala, ceea ce reduce considerabil absenteismul. Doresc sa- i felicit pe profesorii de sprijin si pe toate cadrele didactice , care lucreaza cu acesti copii minunati”-coordonator proiect -director Ramona Costin.

Ultima activitate din acest proiect, se intituleaza -,,Prietenii sportului”-concurs sportiv, la care s-au inscris 32 de copii cu CES din invatamantul de masa si se va desfasura joi, 18 aprilie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.