Mesajul ministrului Gabriel Leș după incendiul de la Notre-Dame

Printr-o postare făcută pe Facebook, ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș își exprimă îngrijorarea cu privire la incendiul nimicitor care a distrus unul din simbolurile creștinătății, Catedrala Notre-Dame.

„Ieri, am fost cu toții martorii descumpăniți ai unui dramatic episod, ce a fost pe punctul de a ne răpi unul dintre simbolurile creștinatații, dar și o capodoperă arhitecturală de o valoare inestimabilă: Catedrala Notre Dame.

Bilantul este unul îngrijorător, însă cu implicare si solidaritate edificiul poate fi reabilitat, structura nefiindu-i iremediabil afectată.

Am văzut sute de francezi în genunchi urmărind cu lacrimi în ochi cum catedrala arde, dar de acolo de pe genunchi inimile noastre sunt cel mai aproape de Dumnezeu.

În urma acestui incident ramane însă ceva mai mult decât cenușa. Am văzut francezii cântând toata seara in fața catedralei, in vreme ce creștini de pe întreg mapamondul le-au transmis mesajele lor de susținere. Uneori, in incercări ne regasim cele mai nobile sentimente. Dragostea și empatia fața de semeni pe care Dumnezeu le-a sădit în noi și-au arătat încă o dată rodul.

Doamne ajută!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.