Ioana Bran: Organizarea modernă a domeniului schiabil este obligatorie !

Camera Deputaților a votat marți modificările la legea care vizează domeniul schiabil. Prin aceste modificări se scurtează etapele prin care se realizează pârtiile de schi.

”Studiile de prefezabilitate se vor realiza direct la solicitarea administrațiilor locale și centrale, fără intermedierea Institutului Național de cercetări în Turism.
Avizarea studiilor de prefezabilitate, fezabilitate sau a proiectelor tehnice se va face de către autoritatea publică centrală responsabilă, și nu de către Ministerul Turismului. Tot autoritatea va finanța realizarea studiilor de prefezabilitate, preluând această sarcină de la Ministerul Turismului.

Modificările au în vedere și flexibilizarea procedurilor de scoatere din fondul forestier național sau din circuitul agricol a terenurilor care urmează să fie transformate în pârtii de schi.

Creșterea turismului românesc este un obiectiv clar definit al Programului de Guvernare, iar organizarea modernă a domeniului schiabil este obligatorie. În țara noastră sunt 164 de pârtii de schi omologate care, însumate, au o lungime de 146 de kilometric” – a declarat deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.