Sens giratoriu necesar sau total inutil ? Ce spune consilierul Ciprian Crăciun

Sensul giratoriu de la intersecția B-dului Henri Coandă și strada Cimitirului este cel mai mic sens din Satu Mare, spune consilierul municipal PSD Ciprian Crăciun.

Acesta scrie despre inutilitatea sensului giratoriu, printr-o postare făcută pe contul său de Facebook.

„Zilele trecute Primăria Municipiului Satu Mare / Szatmárnémeti anunța că s-a decis înființarea unui sens giratoriu la intersecția dintre bulevardul Henri Coandă și strada Cimitirului.

Zilele acestea am fost contactat de mai multe persoane care sunt deranjate de aparitia acestui sens, drept urmare m-am deplasat la locului cu pricina să văd si eu marea grozăvie.

Odată ajuns acolo mă intrebam daca acela era sensul pe care-l anunțase Primaria. Abia l-am gasit, era foarte mic (cu o diagonala putin peste 100 cm) spatiul in această „minune” de sens este mult prea mic pentru a intoarce o mașină putin mai mare. Perpendicular pe bulevard, la intersectie cu sensul giratoriu este o iesire, intr-adevar, pe strada Cimitirului care nu este deloc aglomerata, iar pe cealaltă parte….poarta unei proprietați private.

Sincer nu-i prea văd rostul acestui sens și ințeleg perfect indignarea celor nemulțumiti de aparitia lui( tinand cont că este una dintre cele mai aglomerate artere din oraș), dar, mergem pe mana comisiei care, poate, ar trebui sa tina seama atat de siguranța circulației cat si de fluidizarea acesteia. Nu știu care dintre acestea doua sunt rezolvate odata cu aparitia sensului.

P.S.1 M-am gandit ca poate cei care au facut lucrarile au gresit si ca poate au vrut sa pună acest nou sens chiar pe trecerea de pietoni, care e la 5 m de sens, sa fie mai usor la pietonii care se răzgandesc pe trecere si sa faca sensul la jumătate drumul … fără a traversa intreaga stradă!

P.S.2 Eu cred ca acesta este cel mai mic sens giratoriu din municipiul Satu Mare, poate ar fi indicat sa-l vedem pe primar cum il inaugurează, cum taie panglica si, evident, cum il trece la „realizări”, scrie Ciprian Crăciun pe pagina sa de Facebook.

2 Comentarii la "Sens giratoriu necesar sau total inutil ? Ce spune consilierul Ciprian Crăciun"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.