Ministrul Ecaterina Andronescu pregătește noua viziune asupra Educației

 

Viziunea națională “Educația unește” a fost prezentată în această seară de către ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, aflată la o întâlnire cu dascălii și directorii de școli din Satu Mare. La evenimentul care a avut loc la Casa Meșteșugarilor a participat și prefectul Darius Filip.

“Nu sunt dascăl dar nici nu sunt străin de fenomenul educațional deoarece am la activ câteva sute de cursuri pentru adulți predate ca trainer. De ceea cred că pot să spun în cunoștință de cauză că DA, educația românească are nevoie de o noua viziune și cred că sunteți omul cel mai potrivit să transformați această viziune într-o nouă lege a educației naționale” a declarat prefectul județului Satu Mare Darius Filip in deschiderea evenimentului.

În prezentarea sa, ministrul Educației a pus accent pe rolul educației, dar și pe cel al familiei, în formarea copilului.

“Documentul de viziune pe care l-am lansat în urmă cu câteva săptămâni și pe care vrem să-l dezbatem public în așa fel încât din aceste dezbateri să rezulte idei cu care să completăm acest document și să realizăm viitoarea lege a învățământului … Eu cred că putem să lansăm drafturile celor trei legi ale învățământului pentru că ne gândim să avem o lege pentru învățământul preuniversitar, una pentru învățământul universitar și alta pentru statutul personalului didactic” a subliniat Andronescu.

Noua viziune se axează pe următoarele principii: încredere, solidaritate, echitate, eficacitate și autonomie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.