Marșul cărților la Satu Mare. Vezi traseul

Biblioteca Județeană Satu Mare marchează Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor și Ziua Bibliotecarului din România prin evenimentul „Marșul cărților”, ediția a II-a, miercuri, 17 aprilie, cu începere de la ora 13.00.

Startul marșului se va da la Turnul pompierilor și va avea următorul traseu: Turnul pompierilor – Piața Păcii – Strada Ștefan cel Mare – Piața Libertății (Corso) – Pasajul pietonal Corneliu Coposu – Platoul din fața Consiliului Județean Satu Mare.

La ediția precedentă, peste 1.200 de sătmăreni și-au arătat susținerea pentru bibliotecă, iar organizatorii își doresc ca și în acest an „Marșul cărților” să devină o amplă campanie de coalizare a membrilor comunității în jurul bibliotecii și de promovare a cărții, lecturii și serviciilor oferite de biblioteca publică.

„Luați cu voi cartea preferată și buna-dispoziție. De restul, ne ocupăm noi!”– este mesajul organizatorilor și al partenerilor care au pregătit momente de lectură publică, parada majoretelor, demonstrație de dans și flashmob.

La fel ca toate campaniile de advocacy, și „Marșul cărților” s-a născut pornind de la o problemă identificată la nivelul comunității locale și județene, și anume aceea că Biblioteca Județeană Satu Mare nu are un sediu propriu.

Această realitate le îngrădește bibliotecarilor sătmăreni dorința de a dezvolta colecții de documente într-un mod armonios, de a crește calitatea serviciilor oferite publicului și de a gândi strategii care să permită crearea unor servicii noi, toate în folosul unicului lor stăpân, comunitatea. De aceea, sătmărenii sunt invitați și în acest an să se alăture inițiativei bibliotecarilor și să transmită mesajul că biblioteca este o instituție dinamică și că Satu Mare merită un sediu nou de bibliotecă, demn de Secolul XXI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.