Proiect pentru vârstnici. Peste 2,5 milioane de lei

Primăria Satu Mare, prin Direcția de Asistență Socială, a obținut aprobarea finanțării proiectului „Implicat și activ la vârsta înțelepciunii” depus în cadrul Programului Operațional Capital Uman, Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei.

Obiectivul general al proiectului este crearea a două servicii adresate vârstnicilor și încurajarea îmbătrânirii active, prin înființarea unui centru comunitar și a unui serviciu „masa pe roți” pentru persoanele vârstnice din municipiul Satu Mare.

Serviciile înființate în cadrul proiectului se adresează unui număr de 164 beneficiari, persoane cu vârsta peste 65 de ani din municipiul Satu Mare.

Proiectul va fi implementat în parteneriat cu Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare. Valoarea totală a proiectului este de 2,786,616.39 lei din care finanțarea nerambursabilă este de 2,753,656.66 lei , iar contribuția proprie este de 32,959.73 lei.

Activitățile principale ale proiectului sunt:

-Reabilitarea unui spațiu de aproximativ 300 mp pentru a obține un cadru adecvat desfășurării activităților unui centru de zi pentru cel puțin 124 de vârstnici.

În cadrul acestui centru vor fi desfășurate activități pentru evitarea izolării, inactivității și diminuarea riscului de marginalizare și excluziune socială.

-Înființarea serviciului „masa pe roți” care va asigura distribuirea hranei pentru cel puțin 40 de vârstnici izolați la domiciliu.

La finalul perioadei de implementare sustenabilitatea serviciilor va fi asigurată de autoritatea locală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.