Traficant de țigări, reținut cu focuri de armă

Vineri, 5 aprilie, polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control, pe raza localității Vama, a unui autoturism marca Audi A4 înmatriculat în Italia.

Conducătorul auto a ignorat semnalele regulamentare efectuate de polițiști, continuându-şi deplasarea în mare viteză.
Drept urmare, autoturismul a fost urmărit, iar la scurt timp șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina într-un parapet de pe marginea carosabilului.

Imediat, bărbatul a ieșit din autoturism si a încercat să fugă spre o pădure, ignorând din nou somațiile verbale efectuate, fapt pentru care s-au tras mai multe focuri de armă în plan vertical cu respectarea prevederilor legale.

În urma acțiunii s-a reușit reținerea șoferului, identificat ca fiind cetățeanul român B. K. în vârstă de 29 de ani, domiciliat pe raza jud. Satu Mare.

Totodată, în autoturismul abandonat au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, iar în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 17.100 pachete cu ţigări.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de peste 200.700 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 16.450 lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea anchetei.

În cauză, bărbatul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, fiind reținut pentru 24 de ore, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.