“Satu Mare te așteaptă acasă”, a ajuns și la Londra (Foto)

Proiectul se adresează cetățenilor români din diasporă, plecați din Satu Mare, în întâmpinarea cărora autoritățile sătmărene vin cu oferte concrete de joburi din partea angajatorilor din județ.

Organizat vineri, 5 aprilie, de către Consiliul Județean Satu Mare, Primăria municipiului Satu Mare, în parteneriat cu Ambasada României la Londra, la sediul Institutului Cultural Român (ICR) din Londra, a reprezentat oportunitatea ideală de a oferi informații punctuale despre evoluția dezvoltării județului Satu Mare, iar publicul evenimentului a redescoperit județul Satu Mare ca fiind unul atractiv, cu locuri de muncă pentru specialiști, cu multiple activități pentru petrecerea timpului liber, un loc potrivit pentru întemeierea unei familii.

Evenimentul din capitala Marii Britanii a fost deschis de Magda Stroe, directorul ICR Londra. Inițiatorul acestei acțiuni, Valentin Macec, consul la Ambasada României la Londra, a prezentat delegația sătmăreană participantă la acest eveniment, iar apoi a dat cuvântul șefului delegației, domnului Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare. Șeful delegației i-a salutat pe sătmărenii care muncesc și studiază în Londra și a prezentat în detaliu proiectele Consiliului Județean Satu Mare, cele aflate în derulare, dar și cele care urmează să se dezvolte în municipiul Satu Mare și în județ. Pataki Csaba a pus accent pe descrierea proiectelor privind centurile ocolitoare ale municipiilor Satu Mare și Carei, construirea noului corp de clădire al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare și a prezentat numeroasele proiecte transfrontaliere care prind contur în județul Satu Mare.

Robert Marin, consul al ambasadei, a expus şi a detaliat evoluţiile temei Brexit, reiterând preocuparea şi grija ambasadei pentru statutul cetăţenilor români din Marea Britanie.

În încheierea evenimentului, participanții au fost poftiți la o gustare tradițională cu palincă din Oaș și vin de la ”Dobra Wine”, partea artistică fiind   asigurată de reprezentanți ai Școlii de Arte Satu Mare.

Din delegația sătmăreană, alături de Pataki Csaba și Nagy Szabolcs, au mai făcut parte consilierii județeni Carmen Dobra, Gheorghe Ciocan, Máté Kovács și Pintér Jozsef.

Un Comentariu la "“Satu Mare te așteaptă acasă”, a ajuns și la Londra (Foto)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.