Consilierii PSD Satu Mare nu vor vota bugetul municipiului: ”Este un buget rușinos care nu ține cont de nevoile sătmărenilor”

Consilierii municipali PSD din Consiliul Local al Municipiului Satu Mare nu vor participa la ședința de azi, 4 aprilie, în cadrul căreia se va vota bugetul pe anul 2019. „Deoarece a fost realizat pe genunchi, fără o dezbatere reală și fără a ține cont de nevoile cetățenilor și de nevoile de dezvoltare ale municipiului Satu Mare” este de părere grupul consilierilor social-democrați. 

„Suntem total dezamăgiți și dorim să tragem un semnal de alarmă privind lipsa de dialog și lipsa de transparență a primarului Gabor Kereskenyi în ceea ce privește adoptarea bugetului municipiului Satu Mare pentru anul 2019. Deși avea timp suficient, domnul primar ne-a invitat doar la consultări de formă de pe o zi de alta – luni 1 aprilie, pentru marți 2 aprilie – după ce bugetul a fost finalizat și lansat în consultare publică. Normal era să ne invite la consultări serioase, din timp, pe toți consilierii municipali și să stabilim împreună în urma unei dezbateri principalele priorități de dezvoltare ale municipiului Satu Mare, după care bugetul să fie supus consultării publice prin toate mijloacele posibile.

În realitate, s-a realizat o dezbatere de formă cu o parte dintre consilierii municipali, dovedind astfel că pentru primar Consiliul Local este o simplă mașină de vot de care se folosește atunci când are nevoie.

Atragem public atenția că deși bugetul pentru 2019 este mai mare față de anul trecut, suma alocată investițiilor este de doar 7% – jumătate față de 2018, iar Primăria Satu Mare este în continuare codașă la atragerea de fonduri europene așa cum o arată și infograficul pe care îl atașăm. Este inadmisibil și rușinos ca municipiul Satu Mare să reușească să contracteze proiecte de doar 29 milioane euro în 2018, iar municipii ca și Baia Mare sau Zalău de 20 de ori mai mult. Ca și sătmăreni, nu putem spune decât că ne este rușine că Primăria Satu Mare nu poate mai mult.

În acest context, cei 7 consilieri municipali PSD care reprezintă sătmărenii la fel ca și ceilalți aleși din Consiliul Local aveau de formulat o serie de propuneri pentru maximizarea bugetului de investiții, astfel încât acesta să răspundă nevoilor cetățenilor din municipiul Satu Mare.

Precizăm că intenția noastră nu este de a bloca bugetul deoarece suntem conștienți că va trece cu votul majorității UDMR-PNL, ci de a trage un semnal de alarmă asupra modului în care se gestionează taxele și impozitele plătite de către sătmăreni” – Grupul consilierilor municipali PSD Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.