Liceu din Satu Mare, implicat într-un proiect european

În perioada 25-30 martie o delegatie a Liceului Teoretic German „Johann Ettinger” a participat la o reuniune de proiect in Frosinone Italia, in cadrul proiectului „For Equal Chances”, aceasta fiind ultima intalnire internationala in cadrul proiectului.

Proiectul Erasmus + ” For Equal Chances ” se derulează pe parcursul a doi ani 2017-2019 si este are ca parteneri o școală din Estonia și doua școli din Italia își propune dezvoltarea la elevi a competenţelor secolului 21, gândirea critică, rezolvarea de probleme, a competențelor lingvistice, crearea materialelor de predare cross-curriculară care ating subiecte delicate din viața oamenilor de pretutindeni, imigranți și refugiați, integrarea persoanelor cu dizabilități, a minoritatilor etnice, egalitatea de șanse indiferent de rasă, vârstă, sex sau religie, excluziunea socială, discriminare, drepturi egale, rasism si bullying precum și implemetarea metodelor de educație nonformală și împărtășirea experiențelor de bune practici între școlile partenere.

Elevii participanti la mobilitatea din Frosinone Italia sunt elevi in clasa a XI-a: Melissa Donca, Iulia Bilatiu, Alessandra Lazin, Patrik Batori si Mihai Hudac.

Elevii au fost cazati in familii si astfel au putut cunoaste nemijlocit viata si cultura in cadrul unei familii italiene. Organizatorii au pregatit si o excursie culturala in zona, s-a vizitat orasul Veroli, abatia Casa Mari. Elevii au participat de-a lungul celor 5 zile de activitati la lectii pe tema combaterii rasismului si a bullying-ului ins coli. Activitatile au au beneficiat de lectii interactive si prezentari pe aceeasi teme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.