A pus gardul în drum. Oamenii cer ajutorul prefectului

În cadrul audiențelor săptămânale susținute de prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip s-au prezentat azi, 3 aprilie, şase persoane.

O persoană vorbitoare doar de limba maghiară a solicitat sprijin pentru a intra in posesie cu de 30 arii de teren ca diferenţă din totalul suprafeţei pentru care a depus cerere de reconstituire a dreptului de proprietate la primăria comunei Comlăuşa. Prefectul a îndrumat persoana să depună un memoriu pentru clarificarea situaţiei la Comisia Locală de Fond Funciar.

A doua problemă prezentată în cadrul audienţelor a fost cea a unei persoane care a reclamat faptul că nu s-a pus în aplicare o sentinţă judecătorească referitoare la punerea în posesie cu 18,94 ha, teren situat în comuna Apa, deşi există şi o hotărâre a Comisiei Judeţene de Fond Funciar în acest sens. Prefectul a solicitat în completare, alte acte care să vină în sprijinul identificării modului de soluţionare a cererii sale.

O altă persoană care deţine proprietăţi în comuna Pişcolt, a solicitat sprijin pentru clarificarea situaţiei cu privire la cuantumul impozitului aferent imobilelor sale deoarece faţă de anii trecuţi impozitul pe anul curent este de trei ori mai mare decât cel achitat în anii anteriori.Prefectul a comunicat persoanei că se vor face demersuri către primăria Pişcolt pentru a clarifica situaţia.

O doamnă a revenit cu problema referitoare la detinerea stupilor de albine din comuna Botiz deoarece de la prezentarea anterioară în audienţă, a fost emisă Hotărârea Consiliului Local nr.9/ 28.02.2019, nu s-a luat nicio măsură faţă de vecinul care deţine mai mulţi stupi fără a lua vreo măsură de protecţie, persoana reclamantă fiind alergică la înţepătura de albine. Prefectul a comunicat persoanei că v-a contacta instituţiile abilitate în asigurarea cadrului legal cu privire la gestionarea stupilor de albine pentru a lua măsuri.

Tot astăzi s-a prezentat cazul drumului de pe lângă balastiera Dabolţ din comuna Halmeu care a fost blocat pentru acces către unele terenuri proprietate privată prin amplasarea unui gard de către un concetăţean. Acest fapt a fost sesizat primăriei însă până acum nu au fost luate măsuri. Prefectul a îndrumat persoana să se adreseze organelor de poliţie pentru a interveni în deblocarea drumului public.

Ultimul caz prezentat astăzi s-a referit la neeliberarea unui titlu de proprietate pentru o suprafaţă de 0,4639 ha teren situat în comuna Săcăşeni pentru care s-a depus cerere în termen, însă eliberarea acestuia este tergiversată. Prefectul a comunicat petentei că se va solicita primăriei stadiul soluţionării cererii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.