Ziua Instituției Prefectului. Atât primul cât și actualul prefect, același nume – Filip

Instituția Prefectului Satu Mare a îmbrăcat astăzi, 2 aprilie straie de sărbătoare. In aceasta zi se marchează “Ziua Instituției Prefectului”.

In acest an Instituția Prefectului Satu Mare marchează 100 de ani de existență.

In deschiderea ședinței festive a Colegiului Prefectural a fost intonat Imnul de Stat. Directorul APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy a oferit in numele instituțiilor prezente la ședință un buchet de flori conducerii Instituției Prefectului.

Dintre oficialități, alături de prefectul Darius Filip și subprefectul Altfatter Tamaș, au participat și președintele Consiliului Județean Pataki Csaba respectiv primarul municipiului Satu Mare Kereskenyi Gabor.

In luarea de cuvânt, așa ca un fapt istoric interesant, prefectul Darius Filip a subliniat faptul că atât primul prefect din 1919 cât și actualul reprezentant al Guvernului, poartă același nume de familie, și anume Filip. Primul prefect al județului purta numele de Alexandru Filip. La acea vreme, Prefectura își avea sediul la Carei.

O trecere în revistă a celor 100 de ani de existență a Instituției Prefectului in județul Satu Mare a fost făcută de către prof. univ. Claudiu Porumbăceanu.

La sfârşitul programului de lucru, prefectul Darius Filip şi subprefectul Altfatter Tamás au oferit diplome de onoare angajaţilor Instituţiei Prefectului cu vechime în administraţia guvernamentală.

Cinci funcţionari publici au peste 20 de ani vechime iar 35 peste 10 ani de experienţă profesională în instituţie.

În discursurile lor, conducătorii instituţiei au subliniat faptul că ziua de azi este sărbătoarea tuturor angajaţilor, a celor care, pe linii de muncă, îşi aduc contribuţia la bunul mers al uneia dintre cele mai importante structuri din administraţia sătmăreană.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.