Zi superbă, oameni deosebiți (Foto&video)

 

Un eveniment deosebit, organizat cu ocazia “Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului” a avut loc astăzi, 1 aprilie la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Satu Mare.

Suita de evenimente a fost deschisă de cuvântul directorului unității școlare, Ramona Costin, după care au urmat o serie de acțiuni dedicate acestei zile.

“Ce ar trebui conştientizat, totuşi? Dincolo de aceste activitati, se deschide un univers cu totul nou, pentru un ochi neavizat. Viata, in autism, nu e usoara pentru nimeni.

Nici pentru copil, nici pentru parinte si nici pentru specialistii implicati. Pentru parinti, important e sa nu piarda speranta, iar pentru specialisti este important sa nu piarda “focul interior”. Nicio lege nu ne va putea obliga sa iubim, sa acceptam si sa toleram pe cei de langa noi, diferiti sau nu. Acestea, sunt lucruri care vin din interior. Daca iubirea, acceptarea si toleranta nu exista, sunt semne ale subdezvoltarii inteligentei emotionale a fiecarui individ, in parte, si a unei natiuni, in general.

Autismul nu alege pe nimeni. Autismul nu ţine cont de familie, de statut social, de obiceiuri sau stil de viaţă.

Diagnosticul de autism nu este capătul drumului, ci începutul unuia care ne învaţă pe toţi smerenia, răbdarea, iubirea necondiţionată şi bucuria lucrurilor simple!” a subliniat în cuvântul său, directorul Ramona Costin.

Jocurile de perspicacitate, concursul de desen pe asfalt, competițiile sportive, amenajarea inimioarelor albastre sunt doar câteva dintre acțiunile care au captat atenția copiilor.

Evenimentul s-a încheiat cu decernarea de diplome și lansarea unor baloane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.