Polițist sătmărean, suspendat din Poliția Română. Vezi motivul

Cosmin Dorel Andreica, agent de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Satu Mare, a fost suspendat din Poliţia Română, conform unei decizii, din considerente sindicale, conform FSNPPC, şi ca urmare a cumulului de funcţii. Conform unor surse judiciare, cazul va fi adus la cunoştinţa ANI.

„Este suspendat din Poliţie pentru activităţi sindicale.

Suspendarea are cel puţin două componente, una dintre ele suspendarea de drept pentru activităţi sindicale. El, din declaraţia de avere, este angajatul Primăriei Sector 4 la o direcţie care implică o funcţie publică, deci practic suntem într-o situaţie de conflict de interese. Suntem într-o zonă a manipulării poliţiştilor pentru că el practic spune şi afirmă public prin comunicările pe care le face că lucrează în interesul poliţiştilor, dar practic este angajatul Primăriei Sector 4 pe o funcţie publică de unde primeşte salariul. De la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), de la Inspectoratul de Poliţie Satu Mare mai primeşte o normă de echipament şi norma de hrană”, a declarat pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Dumitru Coarnă, preşedinte FSNPPC.

„Eu am mai făcut sesizări către MAI, sunt la a doua sesizare, dar nimeni nu a dezvoltat niciun fel de activitate în această zonă. Să înţeleg că e protejatul cuiva. Poziţia mea este aceea de a se respecta legea în MAI şi cei de la IPJ Satu Mare. Ar trebui să declanşeze procedura de cercetare penală şi să îl revoce din funcţia de activităţi sindicale pentru că a încălcat legea”, a mai declarat Dumitru Coarnă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.