Electrolux are probleme și cu justiția. Vezi motivul

Electrolux România nu a reușit să convingă judecătorii de la Curtea de Apel București să anuleze amenda aplicată de Consiliul Concurenței în ianuarie 2014 pe motiv că, alături de ale 13 firme, ar fi încheiat înțelegeri anticoncurențiale în cadrul campaniilor de tip buy-back.

Ulterior însă, în luna mai 2018, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a casat sentința și a trimis dosarul spre rejudecare la Curtea de Apel București, care a respins cererea Electrolux în data de 12 martie 2019.

În ianuarie 2014, Consiliul Concurenței a anunțat că a sancționat cu amenzi în sumă de 56,5 milioane de lei (12,7 milioane de euro) un număr de 14 companii din domeniul vânzării de electronice și electrice, cu acuzația de încheiere de înțelegeri anticoncurențiale în cadrul campaniilor de tip buy-back.

Companiile sunt membre ale asociațiilor ROREC și ECOTIC, iar sancțiunile au fost aplicate în cadrul investigației pe piețele comercializării de echipamente electrice și electronice (EEE) și a gestionării deșeurilor acestora (DEEE). Astfel, opt companii membre ROREC au fost amendate cu aproape 48 milioane de lei (10,8 milioane de euro) pentru că ar fi fixat în comun discounturi și ar fi asigurat controlul vânzărilor produselor lor în campaniile de buy-back, prin alocarea bugetului aferent proporțional cu cotele de piață preexistente ale companiilor membre ale asociației. În acest fel, nu s-ar fi urmărit maximizarea numărului de deșeuri colectate, ci ar fi fost menținute cotele de piață ale companiilor prin subvenționarea discounturilor.

Sursa: Profit.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.