Electrolux ar putea să-și mute producția din Satu Mare. Ce spune Sorin Faur

Electrolux ar putea să-și mute producția din Satu Mare în Italia și Polonia, scrie pe contul său de Facebook liderul sindicatului Samus din cadrul fabricii, Sorin Faur. Aceasta ipoteză ar fi fost lansată de către managerul Electrolux Satu Mare, în cadrul discuțiilor avute joi, 28 martie cu ministrul Muncii, Marius Budăi.

“Din ce ne-a spus d-ul Bloemer, la discutiile cu d-ul ministru a fost si d-ul Sandor Gonzi, seful d-ului Bloemer care i-ar fi spus d-ului ministru ca exista posibilitatea relocarii productiei din Romania in Polonia si Italia. D-ul Sandor Gonzi nu a discutat cu reprezentantii grevistilor.

Totusi ne gandim ca daca la cererea grevistilor salariile muncitorilor ajung la 450 Euro, cum poate fi rentabil sa le muti in Polonia unde salariul este mult mai mare sau in Italia unde este de cel putin 3 ori mai mare.

Iar relocarea nu se face peste noapte, costurile de relocare se ridica la foarte multe zeci de milioane de euro, pierderile pt companie sunt imense. Si totul pentru 2 roni pe ora?” scrie Sorin Faur pe contul său de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.