Ambasadorul Simona Miculescu, Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara

Reprezentantul SG ONU şi Director al Biroului Organizaţiei Națiunilor Unite de la Belgrad (UNOB), Simona Miculescu va fi distinsă cu titlul de Doctor Honoris Cauza al Universității de Vest din Timișoara. Festivitatea de decernare a prestigiosului titlu are loc azi, 28 martie, la ora 10.00.

Simona Miculescu este originară din Satu Mare.

“Acordarea titlului de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum este poate o festivitate cu care o universitate prestigioasă ca și Universitatea de Vest din eroicul și minunatul oraș Timișoara este obișnuită. Dar, pentru cel sau cea care îl primește, este un moment solemn absolut unic în carieră! Așa îl voi simți și eu azi când, cu copleșitoare emoție și profundă recunoștință, voi avea parte, pentru prima dată în viață, de această onoare extraordinară.

Voi accepta acest titlu onorific ca un omagiu unic nu doar pentru mine ci și pentru întreaga diplomație românească pe care Universitatea de Vest o celebrează astfel atât de frumos, și mai ales pentru doamnele și domnișoarele care își fac datoria în această profesie cu mare eleganță, remarcabil profesionalism și neostoit devotament!

Doamne, ce emoții am!”, spune ambasadorul Simona Miculescu.

Ambasadoarea Simona Miculescu este originară din Satu Mare și are o vastă experienţă diplomatică. În prezent, îndeplinește funcția de Reprezentant Permanent al României la ONU.

În perioada 2000-2004, a deţinut funcţia de Consilier pentru politică externă al Preşedintelui României și a obţinut în anul 2002 rangul de ambasador.

Totodată, Simona Miculescu a fost purtător de cuvânt şi director al Serviciului de presă din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Consilier al ministrului pentru relația cu mass-media. În cadrul activităţii desfăşurate la Ambasada României la Washington a deținut poziția de secretar de presă. De asemenea, a ocupat în perioada 2006-2007 funcţia de Consilier principal al Guvernului irakian pe probleme de comunicare publică, precum şi cea de coordonator al Departamentului de informaţii publice al Misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Kosovo (1999-2000).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.