Sătmăreancă salvată de la moarte. Intervenție complexă

O sătmăreancă de 62 de ani a fost salvată, în urma unei operații de extirpare a unei formațiuni tumorale. Interventia chirurgicala a avut loc luni, 25 martie, la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

“Este vorba despre o pacientă de 62 de ani, din județul Satu Mare, care a fost trimisă în secția de Chirurgie Toracică pentru o formațiune tumorală intratoracică dreaptă. S-a intervenit chirurgical în anestezie generală, cu intubație selectivă (dr. Alina Păușan, medic primar ATI). Intraoperator, am identificat o formațiune tumorală gigantă care ocupa două treimi din hemitoracele drept, extrem de hemoragică. Împreună cu colegul meu, dr. Marius Urcan – medic primar chirurgie toracică, am reușit excizia acestei formațiuni în totalitate“, explică dr. Petruț Giuliano, medic primar chirurgie toracică în cadrul spitalului județean din Baia Mare.

Formațiunea tumorală avea un diametru de aproximativ 25 centimetri și o greutate de 1500 grame, pacienta fiind supravegheată în secția de Chirurgie Toracică a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.