Spune povestea locului tău

În anul sărbătoririi celor 100 de ani de universitate românească la Cluj, Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității „Babeș-Bolyai”, împreună cu Asociația Studențească Philohistoriss organizează concursului de istorie locală pentru liceeni „Spune povestea locului tău”, în perioada 10-11 mai, pentru a promova studiul istoriei locale în rândul elevilor de liceu prin conștientizarea participanților cu privire la relevanța cercetării istoriei locale pentru societatea contemporană.

„Spune povestea locului tău” este unul dintre cele mai importante proiecte ale asociației deoarece elevii de liceu din judeţele: Cluj, Alba, Bihor, Arad,Timiş,Caraş-Severin, Mureş, Sălaj, Hunedoara, Bistriţa Năsăud, Satu Mare, Maramureş, Harghita, Sibiu, Braşov, Covasna sunt încurajați să se documenteze, individual sau în echipe formate din două persoane, despre un eveniment sau o personalitate din orașul de provenință.

Concursul este alcătuit din două probe. Prima probă constă în redactarea unei lucrări cu caracter ştiinţific pe o temă de istorie locală (care rămâne la alegerea participanților) care va fi trimistă pe adresa de e-mail concurs.istorie.asph@gmail.com, iar cea de-a doua probă constă în susţinerea orală a lucrărilor selectate, la Facultatea de Istorie şi Filosofie, în luna mai.

Pe parcursul celor patru ediții, „Spune povestea locului tău” a evoluat datorită participanților care și-au adus aportul și au transformat concursul într-un eveniment creativ, dinamic și multicultural. Aceste atribute asigură un standard al calității pentru elevii pasionați de istorie.

Regulamentul concursului este disponibil pe site-ul Asociației,
https://asphilohistoriss.wordpress.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.