Concurs inedit. „Matematica și mediul” la Colegiul Național „Ioan Slavici”

dav

Trei zile dedicate apei, în cadrul Programului „Matematica şi mediul”au culminat vineri, 22 martie la Colegiul Național „Ioan Slavici” – instituție inițiatoare a programului sub directa coordonare a inspectorului de matematică Doina Muntean şi a dnei Ágota Lupou-profesor de matematică.

Peste 100 de elevi şi cadre didactice au urmărit cu interes expunerile directoarei Simona Păcurar şi a invitaților în persoana dlui Radu Roca-vicepreşedinte ANPM şi Elisabeta Békéssy-director executiv APM, fiecare în parte punctând importanța apei în contextul devizei „Apă pentru toți!”.

Elevii au fost puternic impresionați de prezentarea Adrianei Culda-consilier pe relații publice şi educație ecologică din cadrul APM, care, dedicat activității profesionale, în doar câteva minute, a cucerit auditoriul creând o atmosferă în care, dintr-odată, APA a devenit pentru fiecare dintre noi ESENȚA VIEȚII.

Nu mai puțin captivant a fost pentru tineri testul grilă de evaluare a cunoştințelor acumulate, oferind posibilitatea transmiterii unor mesaje inedite la adresa comunității. Tinand cont de impactul acestui concurs trandisciplinar, vicepresedinte ANPM, Radu Roca doreste de anul viitor implementarea lui in parteriat cu Agentia Nationala pentru Protectia Mediului.

Activitățile vor continua luni 25 martie la ora 13.00 la Odoreu în cadrul proiectului ROHU -62 Coridor verde fără frontiere. Programul zilei va consta in prezentarea proiectului, prelevari de probe de apa din Somes si analiza lor precum si identificarea de trasee eco-turistice dealungul raului Somes in Sit Natura 2000 si marcarea unor popasuri prin plantarea de mesteceni asigurati de Directia Silvica Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.