BCR educă financiar elevi din 9 unități de învățământ din județul Satu Mare

Banca Comercială Română va organiza în perioada 25-31 martie, cu ocazia Global Money Week, ateliere gratuite de educație financiară cu 24.500 de elevi, în 360 de școli din 50 de localități din România. Profesorii si elevii din județul Satu Mare se alătură acestei campanii.

Profesorii de educație financiară din BCR vor susține ateliere în 9 unități de învățământ sătmărene cu 400 de elevi, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean care a promovat acțiunea în rândul liceelor, școlilor și grădinițelor.

400 din cei 1.000 de angajați BCR care au devenit profesori de educație financiară în cadrul programului Școala de Bani vor fi implicați în această acțiune la nivel național. BCR se alătură pentru a doua oară acestei mișcări globale care își propune să crească nivelul culturii financiare în rândul copiilor și al tinerilor pentru ca aceștia să își gestioneze banii în mod corect.

Campania își propune să crească nivelul de educație financiară în rândul copiilor și al tinerilor și să îi inspire pe aceștia să își administreze corect bugetul. Tematica ediției din acest an este “Learn.Save.Earn”, iar profesorii Școlii de Bani își propun să îi ajute pe elevii participanți la ateliere să înțeleagă diferența dintre nevoie și dorința, ce este acela un obiectiv financiar și cum îl formulăm astfel încât să devină realizabil, cum ne facem un plan de acțiune pentru a ne îndeplini obiectivele financiare, ce este și cum ne conturăm un buget personal și cum economisim pentru visurile noastre.

Din 2012 până în prezent, timp de 7 ediții, inițiativa Global Money Week a găzduit 53.000 de organizații din 169 de țări, care au instruit aproximativ 32 de milioane de copii și tineri la nivel internațional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.