Discoteca elevilor, apreciata si de parinti. Sute de participanti (Foto)

Vineri, 15 martie, la Sala de Evenimente Simfonia a avut loc cel de al 49-lea Program Educațional Loga Dance School, desfășurat și de această dată în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare.

Discoteca pentru elevii de gimnaziu, cum este cunoscută în rândul părinților, a atras și de această dată ca un magnet peste 250 de elevi, veniți să se distreze dar și înarmați cu răbdarea de a participa la momentele educative pregătite.

Din partea Poliției a fost prezentă doamna subcomisar de poliție Hrihorișan Felicia care le-a provocat imaginația participanților cerându-le să se proiecteze peste timp, la momentul când vor fi, așa cum toți își doresc, șoferi.

,,Fii bun în trafic!” a fost mesajul cu care reprezentanta Poliției i-a îndemnat pe elevi să se ,,perfecționeze” în tainele traficului rutier, să-i înțeleagă mecanismele și regulile de funcționare, în calitatea actuală de pietoni, pasageri, bicicliști, astfel încât la 18 ani, să fie pregătiți pentru a urma o școală de șoferi nu doar din punct de vedere legal, ci și emoțional.

Materialele video prezentate cu această ocazie au venit să ilustreze responsabilitatea pe care copiii o au în trafic, principala lor grijă fiind protejarea propriei vieți. Traversarea neatentă, prin locuri nepermise, nepurtarea centurii de siguranță, graba de a fi bicicliști în trafic înaintea vârstei legale de 14 ani, sunt doar câteva dintre riscurile pe care copiii de vârsta lor și le asumă fără a conștientiza pericolele.

Toate Programele Educaționale sunt menite să le arate viitorilor adolescenți că se pot distra fără droguri și alcool. Nu doar regulile impuse de acest tip de Program conduc înspre această idee, ci și mesajele venite din partea specialiștilor antidrog.

Și de această dată, reprezentanta CPECA Satu Mare i-a provocat pe elevi să-și folosească imaginația și cunoștințele dobândite pentru a învăța să spună NU tentației drogurilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.