Autostrada Nordului. Va lega Vama Petea de Suceava

Autostrada Nordului urmează a fi construită în urma unor finanţări interne şi fonduri europene, termenul de finalizare fiind de patru ani, spune senatorul social-democrat Liviu Pop.

“Autostrada Nordului se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe şi din fonduri europene, iar Ministerul Transporturilor este ministerul responsabil pentru coordonarea realizării acestui obiectiv. Termenul de execuţie este de patru ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi care a aprobat executarea obiectivului de investiţii pe traseul Vama Petea-Satu Mare-Baia Mare-Dej-Bistriţa-Vatra Dornei-Suceava”, a spus senatorul Liviu Marian Pop.

Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de miercuri, 20 martie propunerile legislative pentru aprobarea obiectivelor de investiţii “Autostrada Bucureşti- Braşov”, “Autostrada Nordului” şi “Autostrada “Braşov-Bacău”, acestea urmând a fi terminate în trei, patru şi respectiv cinci ani de la data intrării în vigoare a actelor normative.

Potrivit propunerii legislative pentru realizarea “Autostrăzii Nordului”, aceasta va lega Vama Petea – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.