Cum verifici istoricul masinii pe care vrei sa o cumperi

Registrul Auto Român (RAR) a lansat aplicația „Istoric vehicul” prin intermediul căreia se poate vedea istoricul mașinilor. Aplicația e de ajutor pentru cei care vor să cumpere o mașină la mâna a doua.

Condiția este și ca mașina respectivă să fi trecut cel puțin o dată pe la RAR.

„Datele se obțin dacă solicitantul introduce în aplicația „ISTORIC VEHICUL” adresa de email și numărul de identificare al vehiculului în cauză (seria de caroserie/șasiu). Aplicația va genera un cod de acces, îl va expedia pe adresa de email introdusă și, după validarea lui, va furniza către aceeași adresă de email informațiile pe care le-am considerat utile pentru deținătorul sau viitorul deținător al unui vehicul.

Datele generate sunt: activitățile derulate la RAR și numărul de kilometri înregistrați în bordul mașinii (kilometri regăsiți în baza de date a RAR sau a stațiilor ITP autorizate), existența/valabilitatea cărții de identitate a vehiculului, câteva date tehnice și de identificare, gradul de poluare, valabilitatea ITP.

Dacă aplicația se accesează în mod abuziv, solicitantului îi va fi restricționat accesul în consecință. Aplicația poate fi accesată și de pe smartphone.

Potrivit RAR, principalele beneficii se referă la posibilitatea verificării în timp real a corectitudinii datelor cuprinse în documentele însoțitoare ale vehiculului, a valabilității ITP și a succesiunii înregistrărilor valorilor odometrului, „care ar trebui să fie sub formă unei creșteri continue”.

Aplicatia poate fi accesata aici:

http://pro.rarom.ro:8080/dosar_vehicul.aspx

Sursa: www.greatnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.