Liceu din Satu Mare, implicat într-un proiect internațional

In cadrul Liceului Teoretic German “Johann Ettinger” se desfasoara proiectul Erasmus+ “UniDiversity”, de-a lungul a doi ani, 2017-2019 si la activitatile caruia participa elevi si profesori din 3 scoli europene: IES „La Rosaleda” din Malaga, Spania, International European School din Varșovia, Polonia și Liceul Teoretic German ”Johann Ettinger”, Satu Mare.

Proiectul Erasmus+”UniDiversity” este un proiect despre identitatea culturală, caracteristici care ne definesc și ne fac să aparțin unui grup de oameni, unei comunități sau țară.

Temele de cercetare sunt diverse, precum limba, familia, religia, educația, gastronomia, politica, climatul, obiceiurile, tradițiile, stilul de viață, muzica, arta etc. organizate în cinci teme principale de studiu și cercetare: 1. Rolul femeilor in societate 2. Prejudecăti și stereotipuri. 3. Globalizarea și stiluri de viață diferite. 4. Festivaluri și tradiții 5. Sisteme de educație și cetățenie activă. La intalnirea de proiect din perioada 11-15.03.2019 din Malaga, Spania au participat elevi si profesori din scolile partenere si care au lucrat pe tema „Rolul femeii in societate”. Elevii participanti la intalnirea de proiect sunt elevi in clasa a XI-a: Giulia Vasil, Lidia Galiger, Dragos Bota, Daniel Potor, George Fage, Mate Poszet. Printre activitățile pregătite de gazdeaminitim prezentările despre rolul femeii in societatea traditionala si cea moderna, reviste mondene, femei celebre, workshop-uri tematice, dar și excursia în Granada la Palatul Alhambra.

Proiectul va ajunge la final in iunie 2019 cand va avea loc ultima intalnire transnationala a echipelor de proiect din cele trei scoli partenere si va fi redactat raportul final.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.