Dotare pentru Spitalul Județean. Ecograf Doppler, cumpărat de Primăria Satu Mare (Foto)

Secția de Cardiologie a Spitalului Județean Satu Mare a fost dotată cu un ecograf Doppler. Anunțul a fost făcut astăzi, 19 martie, în cadrul unei conferințe de presă la care pe lângă reprezentanții SJU au participat și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, respectiv primarul Kereskenyi Gabor.

Aparatul de înaltă performanță a fost achiziționat de Primăria Satu Mare. Valoarea investiției este de 370.000 de lei.

„Sperăm că acest aparat va contribui la stoparea fenomenului de transfer a pacienților la alte spitale, în alte județe. Ne dorim ca în acest an să achiziționăm pentru Secția Urologie din cadrul Spitalului Județean un litotritor laser în valoare de 305.000 lei, pentru că, în prezent acest aparat vine o dată pe lună de la Oradea” a subliniat primarul Kereskenyi Gabor.

Acest aparat Doppler va ajuta mult la stabilirea diagnosticului în patologia cardiacă și cea vasculară și va permite și monitorizarea pacienților internați.

Șefa Secției de Cardiologie Kurtinecz Melinda a subliniat faptul că județul Satu Mare este unul fruntaș în ceea ce privește patologia cardiacă și cardio-vasculară. De altfel, lunar pe secția din Satu Mare sunt internați în medie 150 de pacienți.

„Bolile cardiovasculare pot pune în pericol viața pacienților, iar un diagnostic prompt și corect este esențial. Calitatea unei examinări depinde în mare măsură de calitatea aparaturii. Din fericire, acum avem la dispoziție și noi un ecograf de ultimă generație, care reprezintă gama de vârf pentru ecografia destinată cardiologiei. Beneficiază de acest aparat aproximativ 2000 de pacienți într-un an. Mulțumim Primăriei și Consiliul Local Satu Mare pentru că au înțeles să ne sprijine în acest fel activitatea“, a declarat dr. Kurtinecz Melinda.

În 2018, au fost internați pe Secția de Cardiologie a Spitalului Județean Satu Mare un număr de 2000 de pacienți.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.