Reușită de excepție. Elev din Satu Mare în elita științei europene (Foto)

Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Satu Mare poate contabiliza o reușită de excepție, după ce elevul școlii, Mihnea Nastai (Clasa aX-a) s-a calificat în Lotul României pentru Olimpiada de Științe a Uniunii Europene.

Selecția pentru Lotul României a avut loc în data de 14 martie la Facultatea de Biologie din București și a constat în realizarea unei probe practice de biologie-genetică și rezolvarea unui test grilă pe baza rezultatelor obținute. În urma acestei selecții, Mihnea a obținut punctajul maxim.

Olimpiada de Științe a Uniunii Europene (EUSO) se va desfășura în perioada 4-11 mai în Almada (Portugalia).

Pregătirea pentru competiția europeană se va desfășura în Satu Mare, în paralel pentru pregătirea pentru faza națională a Olimpiadei de biologie ce va avea loc în perioada 21-26 aprilie la Oradea.

Nastai Mihnea este elev în clasa a X-a D la Colegiul Național Mihai Eminescu, profilștiințele naturii bilingv engleză și urmează cursurile Centrului Județean de Excelență – grupabiologie, începând din anul școlar 2017-2018, coordonator prof. dr. Laura Groza.

Seria performanțelor naționale la biologie a începutîn clasa a VII-a, când Mihnea a obținut mențiune la etapa națională a Olimpiadei de biologie, sub coordonarea d-nei prof. Aurica Matei de la Școala Lucian Blaga, unde elevul a absolvit gimnaziul.

În anul școlar 2017-2018, în clasa a IX-a, elevul eminescian – coordonat de prof. dr. Laura Groza – a obținut premiul III la faza națională aOlimpiadei de biologie, desfășurată în 1-6 aprilie 2018 la Piatra Neamț și s-a calificat în lotullărgit al României pentru Olimpiada de Științe a Uniunii Europene (The European Union ScienceOlympiad) -EUSO 2019.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.