Prefectul, invită la dialog. Conducerea Electrolux, refuză

Invitația la cea de-a doua rundă de dialog lansată de prefectul Darius Filip, în vederea detensionării conflictului dintre muncitorii de la Electrolux și managementul fabricii, a fost refuzată de conducerea companiei. 

Cu toate acestea, reprezentantul Guvernului în teritoriu spune că doar dialogul este singura cale pentru a repune lucrurile pe un făgaș al normalității.

“Am fost anunțat că invitația mea de a realiza o a doua întâlnire între cele două părți la sediul Instituției Prefectului este declinată de către conducerea companiei. Îmi scapă motivația acestui refuz. Nu cred că există o altă cale de a rezolva acest conflict decât dialogul. Oamenii au tot dreptul să lupte pentru a avea un trai decent, la fel cum companiile au dreptul să încerce să își mențină un anumit nivel al cheltuielilor. Când însă aceste două idei intră într-un conflict atât de dur cum este cel de la Electrolux Satu Mare cred că doar foarte mult dialog și o doză sănătoasă de rațiune pot să ducă la găsirea unei soluții”, spune prefectul Darius Filip.

Vă reamintim că conflictul de la Electrolux tine deja de două săptămâni, iar negocierile dintre cele două părți nu par să înainteze nici un pas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.