Ministrul Gabriel Leș: “Se scrie o filă de istorie importantă pentru Forțele Aeriene Române”

“Se scrie o filă de istorie importantă pentru Forțele Aeriene Române” spune ministrul Apărăriii Naționale Gabriel Leș în cadrul ceremoniei de introducere a aeronavelor F-16 Fighting Falcon în serviciul de luptă permanent. Evenimentul a avut loc la Baza 86 Aeriană “Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă” Borcea (judeţul Călăraşi).

“Astăzi, pe timpul zborului de la Otopeni către Fetești, atunci când am fost flancați de cele două aeronave #F16 Fighting Falcon care simulau interceptarea unei aeronave în cadrul primei lor misiuni de antrenament după intrarea în Serviciul de Luptă Permanent Poliție Aeriană sub comandă națională, am realizat că se scrie o filă de istorie importantă pentru Forțele Aeriene Române.

Prin misiunile pe care Escadrila 53 Vânătoare le va executa începând de astăzi spațiul aerian al României va fi și mai bine apărat.

Intrarea Aviației Militare a României în Clubul F-16 nu este o simplă formulă retorică. Este un act politic şi strategic, cu implicații la nivelul întregii Regiuni a Mării Negre.

Mult succes în îndeplinirea misiunilor și Cer Senin!” spune ministrul Apararii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.