Vrei o carieră militară ? Hai la recrutare !

Eşti o persoană dinamică, energică, eşti atras de ţinuta şi activitatea militară? Acum este momentul! Alege o carieră plină de satisfacţii – cariera militară!

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul informare-recrutare al Centrului Militar Județean Satu Mare, activitatea de recrutare a tinerilor – băieţi şi fete, absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat sau viitori absolvenţi ai învăţământului liceal, în vederea şcolarizării în instituţiile militare de învăţământ.

Pentru anul de învăţământ 2019/2020, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor (băieţi şi fete) din municipiul şi judeţul Satu Mare cu o ofertă educaţională generoasă:

* 908 locuri pentru învăţământul universitar militar de formare a ofiţerilor alcătuit din:

1. Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu – 264 locuri;
2. Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, Braşov – 184 locuri;
3. Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanţa – 108 locuri;
4. Academia Tehnică Militară, Bucureşti – 219 locuri;
5. Institutul Medico – Militar, Bucureşti – 60 locuri (şi Târgu Mureş) – 50 locuri;
6. Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Bucureşti – 8 locuri;
7.Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, Bucureşti – 15 locuri.
Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 30 de ani respectiv 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi, împliniţi în cursul acestui an.
Termenul limită de depunere a dosarului este 04.04.2019.

* 678 locuri pentru învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari, alcătuit din 4 şcoli militare:

1. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti – 145 locuri. Termenul limită de depunere a dosarului este 15.05.2019.
2. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Sat Boboc, jud. Buzău – 245 locuri. Termenul limită de depunere a dosarului este 29.05.2019.
3. Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu”, Constanţa – 120 locuri. Termenul limită de depunere a dosarului este 24.04.2019.
4. Şcoala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică – Sibiu- 168 locuri. Termenul limită de depunere a dosarului este 15.05.2019.

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 30 de ani împliniţi în cursul acestui an.

399 locuri pentru învăţământul postliceal militar de formare a subofiţerilor, alcătuit din 3 şcoli militare:

1. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti – 263 locuri.Termenul limită de depunere a dosarului este 12.06.2019.
2. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Sat Boboc, jud. Buzău – 76 locuri. Termenul limită de depunere a dosarului este 04.06.2019.
3. Şcoala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu- 60 locuri. Termenul limită de depunere a dosarului este 12.06.2019.

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 35 de ani împliniţi în cursul acestui an.

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Satu Mare activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Satu Mare, situat în localitatea Satu Mare strada Petöfi Sandor nr. 47, în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30 – 16.30, marţi între orele 10.30 – 18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0261/717123 sau 0261/716513 int. 129,130.

Avantajele urmării cursurilor unei instituţii militare de învăţământ sunt multiple. Pe toată durata pregătirii se oferă GRATUIT şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare dar şi cele extracurriculare, oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

La absolvirea formelor de învăţământ postliceal şi universitar, militarii beneficiază de un loc de muncă sigur, un venit bun şi alte avantaje materiale sau financiare care îţi asigură un trai decent, o profesie respectată în societate, şansa la o carieră de succes cu posibilităţi de promovare şi afirmare pe criterii de performanţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.