Aplicație de consult pentru gravide. Cum funcţionează Femyo

Gravidele din România au la dispoziție o aplicație prin care pot să obțină sfaturi de la medicii specialiști. Aplicația este disponibilă deocamdată pentru telefoanele cu Android și asigură, în esență, o discuție online cu medicul colaborator.

Pentru moment, sunt înscriși 11 medici în aplicația Femyo, iar pe viitor, dezvoltatorii vor să extindă serviciile și pentru alte specialități de medicină.

O sesiune de chat specializat durează maximum 15 minute, iar prețul plătit de utilizatoare se situează între 9 și 50 de lei, în anumite cazuri chiar mai mult. Din banii plătiți, 20% oprește firma care a dezvoltat aplicația, ”clinica” online iar restul merge la medicul care a făcut consultul virtual.

Ideea le-a venit Claudiei Munteanu și Daniel Stan (33 de ani), economiști care au lucrat o perioadă în Thailanda pentru o companie multinațională de telemedicină online.

150.000 de dolari a costat aplicația, spun ei. Româncele însărcinate pot lua legătura cu medicii înrolați în aplicație, pentru sfaturi medicale dedicate, pe chat.

Pacienta plătește suma către Femyo, prin sistemul online Netopia. Aplicația medicală oprește un „comision de clinică” de 20% și virează restul de 80% către doctorul respectiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.