Tentativă de fraudă în numele Wizz Air

Experții Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează clienții că Wizz Air este vizat de o campanie de înșelătorie.

Este vorba despre un concurs, lansat pe o pagină falsă de Facebook Wizz AIR Romania, în cadrul căruia se anunță că se pot câștiga două bilete gratuite de avion.

„lienții wizzair.com sunt vizați de o nouă tentativă de fraudă pe Facebook. Atenție la paginile false, care copiază identitatea vizuală a companiei. Pagina de Facebook care promovează tentativa de fraudă are un număr suspect de redus de aprecieri din partea utilizatorilor, semn evident că este o păcăleală. Raportați astfel de pagini, care promovează tentativa de fraudă: din meniul de sus, accesați (…) și apoi selectați (Give feedback or report this page). Evitați oferirea de date personale, financiare sau de autentificare, în cazul în care vi se cer, în urma participării la acest ‘concurs’. Astfel de campanii promoționale sunt promovate de companie DOAR pe canalele oficiale (site, social media)” este mesajul de pe Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.