Muzeu la Vetiș, cu sprijin european. Proiect de 23.000 de euro (Fotogalerie)

Astăzi, 5 martie s-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul de cooperarea între Muzeul Județean Satu Mare și Muzeul Jósa András din Nyíregyháza, având ca parteneri alături de Vetiș, localitățile Tășnad, Csenger și Fundația Societatea Geszterédi Aranyszablya, în cadrul programului Interreg V de cooperare transfrontalieră România – Ungaria.

Ca partener al Muzeului Județean Satu Mare, comuna Vetiș își va înzestra propriul muzeu în cadrul unui proiect transfrontalier româno-maghiar.

Ideea amenajării unui muzeu în cadrul Centrului Cultural din comună nu este una nouă pentru autoritățile locale din Vetiș, mai ales că Centrul Cultural deține deja o colecție considerabilă de artă etnografică și populară.

Acest proiect oferă acum posibilitatea ca din 23.000 de euro imobilul, inclusiv sălile de expoziție să fie dotate cu vitrine speciale de expunere și alte dotări necesare. În afară de acestea, vor fi reproduse și expuse mai multe obiecte arheologice descoperite în împrejurimile Vetișului, originalele acestora regăsindu-se în Muzeul Județean Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.