Ioana Bran: „Am votat azi pentru un program bun, coerent și în deplin acord cu principiile echității sociale”

Un program guvernamental benefic copiilor și tinerilor a fost votat azi, 5 martie în cadrul Comisiei de buget-finanțe-bănci a Camerei Deputaților. Parlamentarul sătmărean Ioana Bran este printre cei care au spus un DA categorit în privința implentării acestui program.

„Am votat azi în cadrul Comisiei de buget-finanțe-bănci a Camerei Deputaților pentru implementarea programului guvernamental „gROwth – contul individual de economii Junior Centenar”. Programul a fost promovat prin Ordonanța de Urgență nr. 104/2018.

De acest program beneficiază copiii și tinerii de până la 18 ani. Practic, din ziua nașterii copilului, părinții sau ocrotitorii legali pot deschide un astfel de cont la trezoreria statului. Dacă depun anual o sumă de cel puțin 1200 lei, statul acordă o primă de 600 de lei pe an. Mai mult, dobânda anuală pentru banii din cont este de 3%.

Și pentru că trebuie să avem grijă de toți copiii, cei ocrotiți prin instituțiile specializate, publice sau private, vor beneficia de depunerea anuală de 1200 de lei prin grija Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Am votat azi pentru un program bun, coerent și în deplin acord cu principiile echității sociale” spune deputatul social-democrat Ioana Bran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.