NEPI Rockcastle: Venituri nete din chirii de 346 mil. euro in 2018 si investitii de 854 mil. euro

Valoarea totala a portofoliului de proprietati imobiliare detinute de catre dezvoltatorul NEPI Rockcastle a depasit suma de 5,9 miliarde de euro, la final de 2018, potrivit ultimului raport al companiei, cu 20% mai ridicat decat la sfarsitul anului precedent. De asemenea, veniturile nete din chirii au crescut cu 29,6%, la 346 milioane euro.

„In 2018, NEPI Rockcastle si-a mentinut si si-a consolidat pozitia de investitor, operator si dezvoltator in Europa Centrala si de Est. Grupul si-a extins acoperirea geografica si a beneficiat de o performanta puternica oferita de proprietatile sale, in contextul unor piete competitive si a unor schimbari in structura proprie de management.

Achizitiile finalizate de proprietati au insumat peste 594 milioane de euro, iar peste 260 milioane euro au fost investiti in terenuri si dezvoltari in 2018. Acestea au fost finantate in urma dezinvestirii in portofoliul active listate, precum si din imprumuturi pe termen lung”, a declarat Alex Morar, CEO, NEPI Rockcastle, in raportul mentionat.

Daca portofoliul companiei a sporit cu 20% anul trecut la 5,9 miliarde de euro, veniturile nete din chirii au crescut cu 29,6%, la 346 milioane de euro, de la 267 milioane de euro in 2017. Majorea veniturilor din chirii a provenit in mare parte din cresterea suprafetei inchiriabile din portofoliu cu 278.000 metri patrati, prin intermediul achizitiilor si dezvoltarilor de retail.

In 2018, NEPI Rockcastle a finalizat constructia Shopping City Satu Mare, cu o suprafata inchiriabila de 29.200 mp.

Sursa: www.wall-street.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.