Școală din Satu Mare, rebotezată. Cum se va numi ?

De acum încolo Școala Gimnazială nr. 10 se va numi Școala Gimnazială “Rakoczi Ferenc”, după ce în ședința de azi, 28 februarie, consilierii locali au votat pentru schimbarea denumirii unității de învățământ.

Totul s-a întâmplat cu votul consilierilor PNL, ALDE, UDMR și a doi consilieri PSD. Doi consilieri social-democrați au votat împotriva proiectului, iar alții trei s-au abținut de la vot.

În luarea de cuvânt, primarului municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor spune că 550 dintre părinții elevilor au votat pentru schimbarea numelui și 150 dintre ei au votat împotrivă.

“Nu înțeleg de ce se vrea atât de mult schimbarea numelui. Am cerut să nu fie proiectul pe oerdinea de zi, spune consilierul PSD Adrian Micle.

“Nu știu dacă astfel copiii vor ieși mai învățați. Este dorința unui grup de persoane. Ne pare rău, dar se va ajunge la tensiuni”, a subliniat consilierul Ciprian Crăciun.
Subiectul schimbării denumirii Școlii nr. 10 a născut o serie de tensiuni în ultima perioadă. În urma votului consilierilor, școala a fost rebotezată.

Un Comentariu la "Școală din Satu Mare, rebotezată. Cum se va numi ?"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.