Scandalul brânzeturilor ! Controale și la Satu Mare

Substituirea produselor obţinute din lapte cu grăsimi hidrogenate şi dezinformarea consumatorilor au atras amenzi în valoare de 1,274 milioane de lei şi sancţiuni cu avertisment în 35 cazuri, în urma controalelor efectuate în acest an la 520 de unităţi alimentare.

Din cele 111 unităţi verificate în săptămâna 18-22 februarie, un număr de 42 de unităţi, utilizau în procesul de fabricaţie specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate, produsele fiind prezentate consumatorilor ca având în compoziţie brânză proaspătă, telemea de vacă, caşcaval etc, precizează MADR.

În această săptămână echipele mixte de control MADR-ANPC-ANSVSA continuă verificările în municipiul Bucureşti şi judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Maramureş, Satu-Mare şi Bihor.

„În comparaţie cu săptămâna precedentă, când procentul de neconformităţi a fost de 45%, în urma celor mai recente verificări, s-a constatat o diminuare a fenomenului de substituire a produselor lactate cu specialităţi obţinute din grăsimi hidrogenate până la procentul de 38%. Neregulile majore persistă, în detrimentul producătorilor autohtoni de lapte şi produse derivate din lapte, inclusiv în privinţa informării corecte a consumatorilor”, susţin reprezentaţii ministerului.

De la debutul acţiunilor de control din acest an, pentru neconformităţile constatate de echipele mixte de control s-au aplicat sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 1.274.800 lei, din care în perioada 18-22 februarie 2019, suma de 237.400 lei şi s-au aplicat sancţiuni cu avertisment în 35 cazuri”.
Sursa: www.dcnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.