Olimpiadă Națională de Matematică la Satu Mare. Probele încep de Mărțișor

Conform calendarului Olimpiadelor naţionale şcolare – 2019, în perioada 28 februarie – 3 martie, în Satu Mare, se desfășoară Olimpiada Națională de Matematică pentru Școlile/Secțiile cu Predare în Limba Maghiară, clasele V–XII.

Olimpiada este organizată de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Direcția Minorități din cadrul Ministerului Educației Naționale în colaborare cu Facultatea de Matematică și Informatică linia maghiară a Universității „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca și este găzduită de Colegiul Național „Kölcsey Ferenc” Satu Mare.

Deschiderea festivă a competiției are loc în 28 februarie a.c., începând cu ora 18.00, la Casa Meșteșugarilor din Satu Mare. Proba de concurs pentru clasele V-XII este vineri, 1 martie, între orele 9.00-13.00. Sâmbătă, 2 martie, între orele 9.00-13.00, este proba de baraj pentru clasele IX-XII.

Dincolo de probele propriu-zise ale olimpiadei, organizatorii acesteia oferă elevilor participanți și profesorilor lor însoțitori momente de relaxare, în speranța că acestea îi vor destinde și-i vor bucura pe musafirii matematicieni (turul orașului Satu Mare, concerte, workshop-uri, excursie, spectacole de teatru, seară de dans popular, club de filme).

Duminică, 3 martie, de la ora 9.30, la Teatrul de Nord Satu Mare, este programată Festivitatea de premiere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.