Fermierii pot depune la APIA o singură cerere de plată. Când se depun dosarele

În perioada 1 martie – 15 mai 2019, la Centrele judeţene/locale APIA şi al Centrul Municipiului Bucureşti, fermierii pot depune Cererile Unice de Plată în cadrul Campaniei 2019. Întâlniri cu fermierii din localitpățile județului au loc în acaestă perioadă, a sublibniat directorul APIA Satu Mare, Virgil Dragoș, în cadrul ședinței de astăzi, 27 februarie a Colegiului Prefectural.

Fermierii vor depune la APIA o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă aceştia utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.
Cererile se vor depune la Centrele județene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

Beneficiază de fonduri europene, prin aplicarea schemelor de plăţi/măsurilor de sprijin/ajutoarelor naționale tranzitorii, ca mecanisme de susţinere a producătorilor agricoli, respectiv:

– schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, plata pentru tinerii fermieri, plata pentru micii fermieri, schema de sprijin cuplat în sectorul vegetal și zootehnic;
– măsurile compensatorii de dezvoltare rurală: Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultura ecologică, Măsura 13 – Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice (PNDR 2014-2020);
– ajutoarele naţionale tranzitorii (ANT) care se acordă în sectorul vegetal şi zootehnic.

„Pentru a utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea Cererilor în Campania 2019, rugăm fermierii să se prezinte la data și ora la care sunt programați conform invitatiei primite. În ce privește numărul de fermieri ce vor fi controlați pe teren în anul 2019, având în vedere rezultatele controalelor din anul 2018, APIA preconizează o scădere a acestora. Acest număr este variabil și depinde în mare măsura de numărul de scheme solicitate de fermieri și de riscuri”, spune Virgil Dragos.

Pana la 25 februarie APIA Satu Mare a autorizat la plata 17.142 de fermieri din 18.561 de cereri depuse. Procentual inseamna 92,35%. Procentul autorizarii pana la data de 25 februarie situeaza judetul nostru pe locul 8 din tara. Valoarea sumei autorizare este de 41.5 milioane de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.