Investiție de 50 de milioane de euro în județ. Vezi unde

La Călinești-Oaș se va implementa investiție importantă, una dintre cele mai mari din Țara Oașului, cu impact pentru întreaga zonă. Proiectul de circa 50 de milioane de euro are rolul de a preveni inundațiile, dar în același timp amenajările ce vor fi realizate vor crește atractivitatea zonei.

O ședință cu privire la acest proiect major pentru județ a avut loc azi, 25 februarie la Prefectură.

Proiectul intitulat „Creșterea capacității de atenuare a acumulării Călinești-Oaș și de tranzitare a debitelor de viitură până la frontiera cu Republica Ungară”, care va fi depus în cel mai scurt timp spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Proiectul este realizat de Ministerul Apelor și Pădurilor, prin Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa.

Principalele lucrări care vor fi executate vizează reabilitarea și punerea în siguranță a barajului de la Călinești-Oaș, realizarea unei acumulări nepermanente de tip polder în zona Dimoșag, supraînălțarea digurilor existente, consolidări de maluri și alte lucrări de apărare de-a lungul râului Tur, a afluenților Talna și Turț.
Prin proiect se estimează protejarea a peste 1500 de locuinţe, 81 de obiective economice, peste 6700 hectare de teren agricol şi precum şi elemente de infrastructură rutieră şi de cale ferată.

Aceasta va fi una dintre cele mai mari investiții realizate în județul Satu Mare!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.