Seri Pozitive: „Camino de Santiago, drumul care schimbă percepții și vieți”

Asociaţia Schimbare Pozitivă din Cluj-Napoca vă invită la Seri Pozitive, seri de socializare și încărcare cu energie pozitivă. Scopul acestor întâlniri este de a crea un cadru de socializare și împărtăşire de informaţii, sub forma unor teme actualepe domenii de interes susținute de invitați din comunitate cu experiență în domeniul prezentat. La finalul întâlnirii organizatorii vă propun o jumătate de oră de socializare pentru a integra mai bine informațiile primite și a împărtăși din experiența personală cu ceilalți. Întâlnirile din Satu Mare au loc o dată pe lună și sunt conduse de către Delia Danea – psihoterapeut.

Tema lunii februarie se intitulează „Camino de Santiago, drumul care schimbă percepții și vieți”. Invitatele serii sunt Săvian Claudia și Săvian Corina.

Suntem două surori, Săvian Claudia și Corina, care în 2014, respectiv 2018 am parcurs Camino de Santiago.

Se mai numește Drumul lui Iacob, deoarece acolo se află mormântul apostolului Iacob. Este al treilea cel mai mare pelerinaj catolic, de asemena face parte din patrimoniul cultural UNESCO.

Scopul acestui pelerinaj poate să fie foarte divers: religios, cultural, spiritual. Oamenii care se hotărăsc să parcurgă acest drum pot să fie într-un impas al vieții sau vor să scape de monotonia și problemele sociale, mai ales că acest drum este foarte solicitant din punct de vedere fizic, psihic și mental. Drumul lui Iacob este un traseu pe care pelerinii pot să-l străbată din diferite țări ale Europei, destinația fiind pentru fiecare aceeași, Catedrala de Santiago.

În 2014 am fost împreună pe Camino francez, care este cel mai popular dintre toate și are o lungime aprox. 800 km la pas.

În 2018 – Camino portughez, care a fost o actracție culturală și spirituală (cca 500 km parcurși) unde am format un grup de 6 pelerini.

Deși am fost împreună pe acest drum, este bine de știut că drumul este unul personal, fiecare având ocazia să se cunoască pe sine și să acceseze propriile resurse. Viața de pelerin este una simplă, te învață că nu avem nevoie de prea multe lucruri ca să fim fericiți … dacă avem pace și iubire în inimă avem de toate.

Vă invităm cu drag la o seară între prieteni să împărtășim povești de suflet de pe Camino.

Pentru o mai bună organizare, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanții sunt invitați să lase o DONAȚIE minimă recomandată de 20 lei, necesară pentru susținerea acestui proiect adresat comunității.

Partenerii Serilor Pozitive Satu Mare sunt: Centrul Cultural ”G. M. Zamfirescu”, Sătmăreanul, Jurnalul din Ardeal, Jurnalul de Satu Mare și SM Live.
Data: 26februarie2019, ora 18:00 – 20:30

Locația: Centrul Cultural„G.M. Zamfirescu”, Bld. Transilvania, nr. 3

Înscrieri: http://bit.ly/camino_de_santiago

Persoana de contact: Delia Danea – psihoterapeut, coordonator proiect Seri Pozitive Satu Mare, telefon 0773 – 974.519 , pagina facebook Delia Danea – Psihoterapeut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.