Fonduri pentru panouri fotovoltaice și Rabla pentru electrocasnice

Vicepreședintele ANPM, Radu Roca, a expus în cadrul unei conferințe de presă susținută azi, 23 februarie, cele mai importante programe de finanțare pe care Ministerul Mediului le derulează în acest an.

„Cel mai important este programul de instalare a panourilor fotovoltaice acasă cu bani de la stat, prin care 30.000 de persoane fizice pot primi o subvenţie de 20.000 de lei dacă îşi instalează un sistem fotovoltaic. Înscrierea în program a început în 25 ianuarie, iar doritorii se mai pot înscrie până la 1 martie. Un al doilea program important – Programul Rabla pentru electrocasnice le oferă românilor care vor să scape de electrocasnicele vechi, mari consumatoare de energie, posibilitatea să le dea la schimb, la cumpărarea unora noi, pe vouchere de câte 200, 300 sau 400 de lei, după caz. Orice român care are domiciliul în România, nu are datorii la stat, are cel puțin 18 ani și un buletin sau o carte de identitate se pot înscrie, începând de azi, în programul Rabla pentru electrocasnice. Doritorii se pot înscrie online pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (www.afm.ro), spune vicepresedintele Radu Roca.

Nu în ultimul rând, Ministerul Mediului a lansat un amplu program de finanțare pentru Consiliile Județene, în valoare de 25 milioane de lei, care vizează educația și conștientizarea cetățenilor privind gestionarea si colectarea deșeurilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.